1930 рік, 5 серпня

Вісті ВУЦВК, 1930 рік, 5 серпня

Ліквідуючи округи, зміцнимо райони

Сторінка 1

Постанова вищих партійних і радянських органів про ліквідацію округ має величезне політичне значення. Вона відкриває нову сторінку в системі радянського будівництва. Всі заходи по перебудові системи управління у нас підпорядковуються одній меті – наблизити органи радянської влади до населення, спростити і здешевити апарат управління, перебудувавши цей апарат і його форми роботи так, щоб забезпечити активну участь широких робітничо-селянських мас в роботі апарату і їхнє керівництво всіма процесами соціялістичної перебудови країни.

Трудящим Хіни загрожує кривава рука інтервенції

Імперіялісти готуються спільними силами придушити комуністичний рух у південних провінціях

Хінські Червоні армії далі ведуть свій переможний наступ

ТОКІО, 4. З Тзяньзіну повідомляють, що добре поінформовані чужоземні кола сподіваються цими днями початку спільних озброєних виступів держав у Хіні, зокрема Японії і Англії, щоб придушити комуністичний рух у басейні ріки Янцзи. 4 японські винищувачі одержали наказа негайно попрямувати у води Янзци.

***

Пляни імперіялістів розіб'ються об мур пролетарської солідарности

Сторінка 2

БЕРЛІН, 4. 3-го серпня в низці прикордонних міст Німеччини відбулися демонстрації братання німецьких робітників з робітниками сусідніх з Німеччиною країн під гаслами боротьби проти імперіялістичних озброєнь фашизму, воєнної небезпеки, на оборону Радянського Союзу.

У Зінгені, поблизу Боденського озера (коло швайцарського кордону), в інтернаціональній демонстрації брали участь робітники Німеччини, Франції, Швайцарії і Австрії.

Про готування до XVI МЮД'у

До всіх комсомольських організацій

7-го вересня минають XVI роковини з того дня, коли молоді пролетарі Заходу вперше вийшли на вулицю з протестом проти імперіялістичної бійки з бойовим гаслом «війна - війні».

Кожен район повинен мати свою газету

Плян реалізації директиви партії про районну пресу

МОСКВА, 4. В своїй постанові про ліквідацію округ, ЦК партії дав між іншим директиву утворити сіть газет у великих районах. Надалі друкованими органами треба забезпечити всі райони Союзу. Комітет у справах друку опрацював попередній плян реалізації партійної директиви.

Президія ВУЦВК про ліквідацію округ

Сторінка 3

Не кваплячися, без зайвої метушні і без відволікання, здійснимо величезну адміністативну реформу, що наближує радапарат до населення

3-го серпня під головуванням тов. Г. І. Петровського відбулося чергове засідання Президії ВУЦВК, що докладно обговорила доповідь голови урядової комісії в справі ліквідації округ тов. М. Василенка про пророблену комісією роботу та про основні питання, які вона розв'язала.

ХХХ

Нова реформа і радіо

(Порядком обговорення)

Ліквідація округ висуває на порядок дня одне важливе питання - радіозв'язок. Бо лише радіозв'язок, за нової системи управління та максимального наближення апарату до районів та сіл, відповідатиме швидким темпам нашого соціялістичного будівництва.

Тов. Затонський на спеціяльній нараді з приводу реформи управління, зупиняючись на питаннях зв'язку центру з периферією,  відзначив, що кількість обіжників треба радикально зменшити і замінити практикою давати принципіяльні вказівки через пресу та радіо.

Прискорюймо темпи кампанії жнив

Сторінка 4

Колективний буксир - найкращий аґітатор за колгоспи.

-

Кінець жнив у МТС

За даними Укрзерноцентру, 25 МТС зернової колгоспно-кооперативної системи з 34, зжали на 1-VIII 686,479 га озимини й ярини, тобто 98% засівів. Обмолочино зерна на 1-VIII 2.623, 608 пудів. МТС Укрзерноцентру допомогли незаможнім селянам зжати 22 тис. га засівів і обмолотити 142 тис. пудів. Громадське харчування організовано вже в 23 МТС, що обслуговують 435 колгоспів.

Колгоспно-кооперативна система та оборона країни

В день 1-го серпня світовий пролетаріят продемонстрував свої сили проти капіталістичної експлуатації, проти нової капіталістичної бойні та загрози збройного нападу буржуазії на СРСР, за оборону Радянського Союзу; трудящі Радянського Союзу демонстрували свою готовність докласти всіх сил на найшвидше здійснення постанови XVI з'їзду партії, на здійснення п'ятирічки в чотири роки. 

Катастрофа на ст. Васіщево

Сторінка 5

Недавно нарсуд 1-го району Харківської округи розглянув справу про катастрофу на ст. Васіщево, що сталася 7-го липня. Обставини справи, виявлені слідством, такі.

На ст. Васіщево від 15 травня влаштовано роз'їзд, щоб збільшити пропускну спроможність ділянки Мохнач-Рогань. Отже, на цьому роз'їзді і сталася катастрофа - потяг №904 врізався в заїздний зазубень з такою силою, що навіть впав з насипу. В наслідок - попсовано 12 вагонів. 

Роботу споживчої кооперації на нові рейки

Крамопостачання районовим товариствам має здійснюватися в основному (на 80% всього обігу) на засадах транзиту з місць виробництва (з фабрик та заводів). Постачання товариствам краму складного асортименту, що його можна направляти транзитом (20%) має переводитися з міжрайонних баз Вукопспілки. Таких баз накреслено організувати - 7. (Орієнтовно - в Харкові, Києві, Вінниці, Запоріжжі, Зіно'ївському, Конотопі та Сталіному).

Оголошення

Сторінка 6

До осінньої засівкампанії відділ „Аґроприладдя" видавництва „Радянський селянин" видав такі плякати:

Сіймо тільки очищеним та протруєни насінням. Ціна 60 коп.

Осінній обробіток ґрунту. Ціна 35 коп.

Рядковий посів - шлях до підвищення врожайности. Ціна 30 коп.

Перекрій трактора „Фордзон". Під редакцією П. Д. Школьник. Ціна 75 коп.

Перекрій трактора „Інтернаціонал". Під редакцією П. Д. Школьник. Ціна 75 коп.

RSS-материал