1933 рік, 30 червня

Вісті ВУЦВК, 1933 рік, 30 червня

Про підсумки сівби, про перебіг підняття парів, обробітку і полоття просапних, ремонту с.-г. реманенту та підготування кадрів до збиральної кампанії в Донецькій області

Сторінка 1

Постанова ЦК КП(б)У

Вислухавши доповідь донецького обкому та облвиконкому тов. Іванова, облЗУ тов. Конотопа, Облзернотрактору тов. Ковальківського, директора донецького Зернотресту тов. Медведя і начальника політсектору тов. Дисконтова про підсумки сівби, про перебіг підняття парів, обробітку й полоття просапних, ремонту с.-г. реманенту  та підготування кадрів до збиральної кампанії, ЦК КП(б)У відзначає:

Нагородження за видатні заслуги перед країною Рад

МОСКВА, 29. (ТАРС). На засіданні президії ЦВК Союзу РСР М. І. Калінін вручив орден Леніна повпреду СРСР Швеції тов. Колонтай А. М., нагородженій за видатну роботу в галузі комуністичного виховання робітниць і селянок.

За особливі заслуги орден Леніна також було вручено тов. Будняку Д. Ф.

За виняткові заслуги по зміцненню обороноспроможности Радянського Союзу орден Червоного Прапора одержали такі працівники Червоної Армії: Вітте А. М., Замілацький Г. С., Кпіппо А. Ф., Федотов М. В. і Кабак П. Д.

Виступ тов. Косіора на ІІ зльоті колгоспників-ударників Харківщини

Зустрінутий бурхливими оплесками, тов. Косіор передає зльотові колгоспників-ударників Харківщини привітання від Центрального Комітету Комуністичної Партії більшовиків України. 

Червоний прапор зобов'язує

Сторінка 2

У забезпеченні велетенських перемог, що їх домоглися пролетарі, колгоспники та всі трудящі радянського Союзу під проводом комуністичної партії на чолі з її Ленінським ЦК і вождем світового пролетаріяту т. Сталіним, в боротьбі за побудову соціялізму, величезну ролю відограла безпосередня їхня участь власними коштами у фінансуванні соціялістичного будівництва в формі державних позик.

Завтра розпочинається третій тираж позики „четвертого вивершного"

- Завтра, 1 липня, о 6 год. вечора в харківському театрі «Березіль» починається третій тираж «четвертого вивершного».

- В роботі тиражу візьмуть участь запрошені представики ЦЧО, Білоруси, Північно-Кавказького краю і Криму. Всі області України для участи в тиражу виділяють кращих ударників - робітників і колгоспників.

Договір на соціялістичне змагання шести районів Одещини

Депутатські групи рад, бригадири, робітники радгоспів та колгоспники Скадівського, Херсонського, Голопристанського, Кахівського, Цюрупинського та Хорлівського районів, щоб цілком виконати ухвали пленумів ЦК КП(б)У та одеського обкому і облКК, щоб вийти переможцями у соціялістичному змаганні з Татарією, уклали цей соціялістичний договір на найкраще, без жодних втрат, проведення жнив та на дострокове виконання закону про здавання хліба державі.

Нещадно викривати й викорінювати наслідки шкідництва та націонал-опортуністичних перекручень на мовному фронті

Сторінка 3

Стан на мовному фронті

Доповідь тов. Хвилі

Велелюдні збори в будинку працівників освіти

Промова тов. Кілерога

З великою промовою виступив зав. культпропу ЦК КП(б)У тов. Кілерог, що його збори зустріли тривалими оплесками.

ЦК КП(б)У тов. Постишеву

Харківські загально-міські збори педагогів, письменників, працівників преси, культпрацівників профспілок, студентів, вислухавши й обговоривши доповідь тов. Хвилі про стан на мовному фронті, шлють Вам - одному з кращих ленінців і соратників тов. Сталіна, тов. Постишев - палке пролетарське привітання.

Ваші вказівки, подані у виступі на пленумі ЦК КП(б)У, являються для нас дороговказом, озброюють нас для боротьби проти великодержавного шовінізму та українського націоналізму, для боротьби за успішне здійснення ленінської лінії в національно-культурному будівництві.

Спекулятивна гарячка в Америці

Сторінка 4

Дутий „БУМ" і 17 мільйонів безробітних

Перший випуск інженерів української промакадемії

Сьогодні Українська промислова академія ім. тов. Сталіна випускає інженерів організаторів будівельної промисловости.

Перший випуск командирів соціялістичної промисловости є знаменна дата в житті Укрпромакадемії. 300 чол. кращих більшовиків, які пройшли довгий шлях революційної боротьби, боротьби на фронтах громадянської війни за зміцнення диктатури пролетаріяту, невпинної боротьби на всіх ділянках господарських фронтів - ось короткий життєвий шлях студентів Укрпромакадемії.

За антипартійне ставлення до політвідділів - до суворої відповідальности

ОДЕСА, 29. (РАТАУ). Обком КП(б)У ухвалив ряд постанов про взаємовідносини РПК з політвідділами. Обком констатує, що Ново-Одеський РПК не вжив своєчасно заходів щодо усунення фактів ігнорування політвідділів від радянських організацій, не дав потрібної відсічі діям прокурора та нач. міліції і цим об'єктивно сприяв антипартійним вчинкам ряду працівників.

RSS-материал