Завтра розпочинається третій тираж позики „четвертого вивершного"

- Завтра, 1 липня, о 6 год. вечора в харківському театрі «Березіль» починається третій тираж «четвертого вивершного».

- В роботі тиражу візьмуть участь запрошені представики ЦЧО, Білоруси, Північно-Кавказького краю і Криму. Всі області України для участи в тиражу виділяють кращих ударників - робітників і колгоспників.

- До складу тиражної комісії входять представники партійних, радянських, профспілкових і громадянських організацій. Делегати від передових підприємств і колгоспів Харківщини. Головуватиме на тиражі тов. Шелехес (голова харківського облвиконкому і міськради).

- В перший день тиражу на урочистому його відкритті голова центральної комісії сприяння держкредитові й ощадсправі при ЦВК Союзу тов. Чуцкаєв вручить Україні перехідний червоний прапор Союзу за кращі показники проведення кампанії реалізації «Позики другої п'ятирічки».

- Відкриття тиражу найбільші великотиражки харківських підприємств відізначать спеціяльним випуском. Великотиражки ХПЗ, ХТЗ, ХЕМЗШ, «Серпа й Молота», «Канатки», КОФОК'у та інші в спеціяльних випусках рапортуватимуть тиражній комісії про досвід своїх підприємств у реалізації позики, обслугованні позикодержців.

- У театрі «Березіль» буде організовано ряд виставок. Зокрема, буде організована виставка - «Преса на фінансовому фронті», виставка кращих фінударників. Під час тиражу випускатимуть спеціяльний бюлетень. Буде організована фінконсультація, довідкове бюро.

- На підприємствах Харкова до тиражу проведено велику підготовну роботу. По цехах проведено розмови, доповіді в зв'язку з третім тиражем позики «Четвертого вивершного». Велику роботу проведено коло роздачі облігацій позики «Четвертого вивершного». По всіх підприємствах роздача облігацій в основному закінчена. Здебільшого облігацій не видано тим передплатникам, що з тих чи тих причин тепер не працюють на даному підприємстві. За неповними даними комісії сприяння й ощадкаси столиці перевірили облігації 222 тисяч позикодержців. Виявлено 14,574 виграші на 490 тис. крб.

- Другого липня відбудеться урочисте закінчення тиражу.


Постанова президії Центрального виконавчого комітету СРСР про нагородження Всесоюзного комуністичного сільсько-господарського університету ім. Я. М. Свердлова орденом Леніна

В зв'язку з 15-річчям існування всесоюзного комуністичного сільсько-господарського університету ім. Я. М. Свердлова і беручи до уваги заслуги цього університету в готуванні більшовицьких кадрів для соціялістичного будівництва, президія Центрального Виконавчого Комітету Союзу РСР ухвалює:

Нагородити всесоюзний комуністичний сільсько-господарський університет ім. Я. М. Свердлова орденом ЛЕНІНА.

Голова Центрального Виконавчого Комітету Союзу РСР М. КАЛІНІН.

Т. в. о. Секретаря Центрального Виконавчого Комітету Союзу РСР А. МЕДВЕДЕВ.

Москва, Кремль, 28 червня 1933 р.


Привітання тов. Ворошилова ректорові свердловського університету

Палко вітаю Свердловію і свердловців, розкиданих по всій території радянської землі зі славною річницею.

Від дня свого існування Свердловія була щільно зв'язана з Червоною армією. У героїчну епоху громадянської війни десятки й сотні свердловців у лавах Червоної армії бились як справжні комуністи за справу Маркса-Леніна, за комунізм. У роки мирного будівництва Червона армія віддавала Свердловії сотні кращих військових більшовиків, які, повертаючись до армії збагачені науковими знаннями, несли бійцям і командирам вчення Маркса-Леніна-Сталіна. Непохитна відданість партії та її генеральній лінії, більшовицька непримиренність до всіх, хто намагається розхитувати міць і єдність партії, були завжди відмітною рисою свердловців.

Волею партії Свердловія стала тепер у першу шерегу будівників соціялістичного хліборобства, на цій, на сьогодні, мабуть, найголовнішій ділянці партійної роботи.

Свердловці не підкачають. МТС і колгоспи поряд з їх політичним, господарським і культурним зростанням, поряд з перетворенням усіх колгоспників на заможних соціялістичних працівників, повинні перетворитися на фортеці соціялістичної оборони. Величезне завдання? Вірно, але й партія більшовиків, у лавах якої є такі загони, як Свердловія, чимала сила. «Нема таких фортець, яких більшовики не могли б взяти», - сказав вождь партії тов. СТАЛІН. Нема й неповинно бути такого свердловця, який з … шу фортецю, з волі своєї партії, скажу я, в день вашого свята.

Хай живе наша партія!

Слава завзятій Свердловії!

28 червня 1933 року.

ВОРОШИЛОВ


Утворімо Магнітобуд образотворчих мистецтв

Привітання тов. Сталінові художників-учасників ювілейної виставки „Художники РСФРР за 16 років"

Дорогий Йосипе Вісаріоновичу!

Художники великої радянської країни, в день відкриття виставки, що демонструє шлях розвитку радянського образотворчого мистецтва за минулі 15 років, шлють, Вам, найвидатнішому зодчому нового соціялістичного суспільства, свій палкий привіт.

Значні наслідки розквіту радянського мистецтва в кращих своїх образах репрезентованого на нашій виставці, передусім зумовлені винятковим піклуванням, увагою і любов'ю, що їх робітний клас віддає художникам і художнім діячам.

Тільки в нашій країні, що скинула кайдани капіталу й будує своє життя на засадах вільної і радісної праці, є всі умови для справжнього розквіту художньої творчости та культури.

Ми, звісно, розуміємо, що ми зробили тільки перші кроки на шляху утворення творів, що цілком відповідають велетенським досягненням нашої країни в галузі соціялістичного будівництва, але ми не сумніваємося, що за проводом більшовицької партії, на чолі з Вами, ми доб'ємося утворення справжніх магнітобудів образотворчих мистецтв і перетворення в життя гасла соціялістичного реалізму.

Ми щасливі Вам заявити, що ми пишаємося з поставленого перед нами завдання і що всі наші сили, всю нашу майстерність ми віддамо для його виконання.

Хай живе соціялістичне мистецтво!

Хай живе залізна когорта більшовиків та її вождь т. СТАЛІН!


У Ново-Троїцькому та Цюрупинському почали жнива

Н.ТРОЇЦЬКЕ. 29. Артіль «Третій Вирішальний» перша в Ново-Троїцькому районі почала косовицю зернових. Перед початком косовиці на полі відбувся мітинг, на якому колгоспники обговорили, як їм краще провести збирання врожаю та хлібоздавання. Бригада Кальченка, що перша в артілі почала косовицю, оголосила себе ударною в боротьбі за успішне проведення збирання врожаю, та вивезення хліба на зсипні пункти.

***

29-го червня виробничі бригади передового колгоспу ім. Ворошилова, пролетарської сільради, Цюрупинського району перші на Одещині почали жнива. Бригади вийшли на жнива в повному складі і косять жито.


Вивершили проривання буряків

КИЇВ. 29. Цілком вивершили проривку цукрових буряків - Жатківський район (5.020 га), Фастівський (2.940 га), Монастирищанський (7.136 га), Черкаський (1.923 га), одноосібники Троянівського і Погребищанського районів.

Колгоспи, що їх обслуговує Христинівська МТС, 26-го червня закінчили проривання цукрових буряків на площі 4.248 га та почали масову перевірку. Перевірено вже 40% засіяної площі буряків.


Сталінська естафета за найшвидше здавання хліба державі

ДНІПРОПЕТРОВСЬКЕ. (Наш кор-т). На пропозицію ряду колгоспів Запорізького, Верхнєдніпровського та Синельниківського районів в області оголошено обласний сталінський переклик - естафету колгоспів за найшвидше виконання обов'язків у хлібоздачі державі. -Початок естафети - 5 липня, закінчення - 25-28 серпня.

Зустріч переможців сталінського походу відбудеться на обласному з'їзді передових колгоспів, які закінчать виконання плану хлібоздавання. Зліт цей відбудеться 28 серпня.

Переможців заноситься на обласну дошку пошани. При редакції «Зоря» організується обласна червона книга, в якій кожному колгоспові, що виконав план хлібоздачі до 15-20 серпня, присвячується сторінку. Сторінка складатиметься з рапорту, фотографій ударників-колгоспинків та керівників колгоспу. Для преміювання передових колгоспів в області організовано фонд на 500 тис. крб.