1933 рік, 23 березня

Вісті ВУЦВК, 1933 рік ,23 березня

Україна перед масовою сівбою

Сторінка 1

За останніми даними, в південних районах України колгоспи почали сіяти.

Окремі райони, як наприклад, Миколаївський, вже закінчили і надранню сівбу. Близько 20 районів Одещини і Дніпропетровщини розпочали масову сівбу. Це значить, що розгортання польових робіт по всій Україні - питання найближчих днів.

Весна застала деякі райони і організації України недосить підготованими.

Передусім щодо збирання насіння.

У бриґадних таборах завести суворий порядок

Витурити з бриґад клясового ворога

ЦЮРУПИНСЬКЕ, 22. (Наш спец. кор.). Перші дні сівби на Цюрупинщині вже виявили окремі хиби, що призводять до невиконання норм. Особливо це спостерігається у колгоспах Раденської сільради. Так, наприклад, у колгоспі ім. Шевченка через пізній вихід у поле 20 березня недосіяно 25 га проти щоденного завдання.

База соціялістичного відпочинку

Сторінка 4

Головна база відпочинку Донбасу - перший всеукраїнський будинок відпочинку (ВБВ) ім. Артема в Святогорському виросла в приміщеннях колишнього святогорського монастиря, в похмурих, сірих, типу касарень, будинках.

Десятирічна робота ВБВ коло організації робітничого відпочинку йшла поряд з реконструкцією старого фонду і будівництвом нових корпусів, водолікарні, їдалень і т. д. Святогорський будинок відпочинку посідає одне з перших місць у Союзі своїм масштабом (2.500 ліжок капітального і таборового типу), організацією і популярністю серед широких робітничих мас.

RSS-материал