1933 рік, 4 січня

Вісті ВУЦВК, 1933 рік, 4 січня

Закріпити здобуте, рушити вперед

Сторінка 1

Світова криза прирікла капіталістичні країни не тільки до безупинного економічного занепаду, а й до найглибшої культурної деградації, справжнього здичавлення. Буржуазія не в силах опанувати продукційні сили сучасного людства і ставить перешкод дальшому розвиткові науки й техніки. Ученого, дослідника, інженера, винахідника чекає від буржуазного суспільства глузлива й непримиренна ворожнеча кожен раз, коли вони намагаються посунути вперед техніку виробництва.

Розтрощити антидержавні тенденції по радгоспах!

Дніпропетровський і одеський облвиконкоми примирилися з тим, що переродженці і опортуністи зривають хлібоздавання по радгоспах областей

Перебіг хлібозаготівель по Україні за станом на 1 січня 1933 року (на проценти до річного пляну)

Області - Колгоспи - Тверді завдання - Разом по одноосібному сектору - Разом по селянському сектору - Радгоспи - Виконано річний плян - Виконано місячний плян

Вінницька - 100 - 57,9 - 99 - 100,1 - 95,0 - 92,5 - 114,7

Київська - 103,7 - 52,9 - 89,5 - 100,1 - 100,0 - 88,6 - 105,2

Постанова партколегії ЦКК КП(б)У з 1 січня 1933 року

Розглянувши справи і вислухавши пояснення колишніх уповноважених для хлібозаготівель, знятих постановою ЦК КП(б)У з 21-ХІІ-32 р. за цілковиту бездіяльність і покривання районних організацій, які не вжили заходів до того, щоб зламати куркульський саботаж хлібозаготівель, партколегія ЦКК КП(б)У ухвалила:

1) Нагорного А. М. - члена партії з 1921 року, заступника голови Дніпропетровського облпляну, колишнього уповноваженого для хлібозаготівель у Васильківському районі, - з партії виключити, з роботи зняти і притягти до суду.

По СРСР

Президія ВЦРПС обговорила питання про ЗМІЦНЕННЯ ТРУДДИСЦИПЛІНИ І БОРОТЬБУ З ПРОГУЛАМИ на підприємствах. Виступивши на засіданні, секретар ВЦРПС тов. Швернік відзначив, що боротьба за трудову дисципліну, боротьба з прогулами є найважливіше завдання профорганізацій. Працівники, як, замість боротися, обороняють прогульників, є опортуністи на практиці і таким елементам не повинно бути місця в радянському профрусі. Спинившись на ролі господарників у боротьбі з прогульниками, т. Швернік заявив, що звільнити прогульників є не тільки право, а й обов'язок господарників.

У радгоспах Вінницького бурякотресту безкарно розкрадають державний хліб

Сторінка 2

„Інші витрати"

(Від нашого власного кореспондента).

Бурякорадгоспи Віниччини - найбільший боржник в області перед державою. Вони завинили 5.603 тонни хліба. Темпи хлібозаготівель в радгоспах що п'ятиденника меншають. Ряд радгоспів, які мають по 3-4 тисячі центнерів боргу, зовсім припинили здавати хліб (Першомайський, Красилівський, Шепетівський, В. Ольчедаївський, Вендичанський та інші). Директори, не жалкуючи сил, ведуть листування з бурякотрестом про «нестачу хліба».

Ударно вивершити хлібозаготівлі

Петровський Г. І.

З промови на зборах старобільського партійного активу 31-ХІІ-32 р.

Тепер основне завдання на селі - закінчити хлібозаготівлі і швидше переходити до інших основних сільсько-господарських кампаній.

Передові колгоспи розповідають про свої досягнення

ВСЕУКРАЇНСЬКА НАРАДА ПЕРЕДОВИХ КОЛГОСПІВ ТА МТС

На вечірньому засіданні наради 2 січня вислухано доповіді з місць:

Тов. Матюхін. Голова колгоспу «Червоний Чангар», Генічеського району.

1922 року наш колгосп об'єднував 8 господарств, мав 8 коней, 3 корови. Тепер колгосп «Червоний Чангар» - велике соціялістичне господарство, що об'єднує 149 господарств, має 147 коней, 400 овець, 117 голів рогатої худоби, з них 50 дійних корів.

Вище пролетарський провід колгоспним селом

Сторінка 3

Наука одного колгоспу на Артемівщині

На ремонті тракторів не взято більшовицьких темпів

За декаду тільки 7 тракторів

Тростянець-Подільська МТМ почала ремонтувати тракторний парк до весни тільки 15 грудня. За першу декаду, замість 28 тракторів за завданням відремонтовано тільки 7, та й з тих більшість потребує повторного ремонту. А всього МТМ повинна до весни відремонтувати 181 трактор.

RSS-материал