1940 рік, 9 лютого

Вісті Рад депутатів трудящих УРСР, 1940 рік, 9 лютого

Бережно витрачати сировину і паливо

Сторінка 1

Радянський народ з творчим піднесенням реалізує історичні вказівки XVIII з'їзду ленінсько-сталінської партії. По всій країні розлилася могутня хвиля соціалістичного змагання імені Третьої Сталінської П'ятирічки. Самовіддано працює кожен на своєму посту, щоб у найкоротший строк добитися найвищого в світі виробітку продукції на душу населення і створити повний достаток продуктів, як неодмінну умову для переходу від соціалізму до комунізму.

Республіканська нарада передовиків сільського господарства України

Учора в будинку Верховної Ради УРСР почала роботу республіканська нарада передовиків сільського господарства України. Ще задовго до початку наради сяючий тисячами вогнів Сесійний зал, увінчаний рубіновим куполом, переповнений вщерть. 1030 знатних людей соціалістичного села прибули сюди для того, щоб обговорити підсумки 1939 сільськогосподарського року і завдання на 1940 рік. На грудях у багатьох делегатів сяють ордени і медалі Союзу РСР - висока нагорода радянського уряду за видатні успіхи в області сільського господарства.

До виборів у Верховну Раду СРСР від західних областей Української РСР і Білоруської РСР

Президія Верховної Ради СРСР розглянула і встановила форми виборчих документів по виборах у Верховну  Раду СРСР від західних областей Української РСР і Білоруської РСР: виборчий бюлетень (білого кольору) по виборах у Раду Союзу; виборчий бюлетень (світлоголубого кольору) по виборах у Раду Національностей; посвідка на право голосування при зміні виборцем місця свого перебування, згідно з статтею 15 «Положення про вибори у Верховну Раду СРСР»; форми посвідок про обрання депутатів у Раду Союзу і Раду Національностей; форми протоколів голосування по виборах у Верховну Раду

Виборча кампанія у західних областях УРСР

Сторінка 2

Більшовицька агітація

ТАРНОПІЛЬ, 8 лютого. (Власкор «Вістей»). Партійні організації області підібрали з робітників, селян та інтелігенції 11.819 агітаторів - людей, безмежно відданих радянській владі і партії Леніна-Сталіна. В області утворено 8.856 гуртків, в яких 228 тис. виборців вивчають Положення про вибори і Сталінську Конституцію. У Вишневецькому районі проведено 32 зборів виборців, на яких було присутніх коло 8 тис. чол. В районі працює 336 агітаторів.

Виставка, присвячена успіхам сільського господарства Радянської України

8 лютого в мармурових залах Верховної Ради СРСР відкрилась велика виставка, присвячена досягненням сільського господарства Радянської України в 1939 році. В макетах, діаграмах, моделях, художніх малюнках, численних натуральних експонатах відображені величезні успіхи, досягнуті колгоспами, радгоспами, машинно-тракторними станціями, знатними людьми соціалістичного села Радянської України в боротьбі за високий сталінський урожай, за високо-продуктивне тваринництво. бджільництво, рибальство.

Очима старожила

Товариш Анкер - старожил міста Ровно. Щоправда, за останні роки вона кілька разів мусила змінювати місце проживання, переселяючись під надійною охороною жандармів у концентраційний табір «Береза Картуська». Але, повертаючись після «відсидки» до рідного міста, вона не знаходила ніяких змін ні в долі людей, яких знала близько, ні навіть у зовнішньому вигляді Ровно.

Червона армія - визволительниця фінського народу

Сторінка 3

До ХХІІ роковин Червоної Армії і Військово-Морського Флоту

Капітан Угрюмов

Серед бійців Ленінградського Військового Округу дедалі частіше можна почути ім'я хороброго комбата Угрюмова.

Герой Радянського Союзу Василь Бахвалов

- Зараз вилітаємо. Треба негайно вдарити по станції і ешелонах, - пояснив завдання командир Грибакін. - Можливо доведеться повертатися у темряві, будьте готові й до цього.

Льотчики, зрозумівши коротке і ясне завдання, бадьоро відповіли: «Єсть».

… Групу повів Грибакін. Зліва від нього йшов Вовна, праворуч - Малінін, позаду на невеликому інтервалі мчала ланка Свініна.

Маннергеймівська банда буде знищена

Фінляндія - буржуазна країна. В своїх старих межах вона займала територію в 388.279 кв. км. з населенням 3.834 тис. чол. По території Фінляндія в 57 раз менша від Радянського Союзу, а по чисельності населення вона дорівнює одному Ленінграду.

Озброєні сили Фінляндії складаються з регулярної армії, територіальних формувань, військово-фашистських організаціій і прикордонної охорони.

Шведські робітники проти допомоги біло-Фінляндії

Сторінка 4

СТОКГОЛЬМ, 8 лютого. (ТАРС). Робітники найбільших профспілкових організацій Східної Швеції - верфі Гета, майстерень Еріксберг, профспілки портових робітників в місті Гетеборг, а також профспілки Папірус в Мельндалі переважною більшістю голосів висловились проти подання допомоги маннергеймівським бандам.

Війна в Західній Європі

ПАРИЖ, 7 лютого. (ТАРС). Агентство Гавас передає повідомлення про воєнні дії на західному фронті: «В зв'язку з тим, що покращала погода, на фронті знову відновилась деяка активність. Проте, воєнні операції обмежуються тільки діяльністю патрулів.

Дії авіації, як і раніше, незначні».

ПАРИЖ, 8 лютого. (ТАРС). В офіціальному комюніке, опублікованому вчора ввечері в Парижі, говориться: «День пройшов спокійно на всьому фронті. Де-не-де над Рейном відбувалась перестрілка піхоти».я

Нові авіалінії

Управління Цивільного повітряного флоту розробило план організації авіаційного сполучення в західних областях УРСР. Відкриваються нові авіалінії: Москва - Київ - Львів, Київ - Тарнополь - Станіслав, Київ - Ровно - Луцьк. Організовується також авіазв'язок між областями і районними центрами. Літаками доставлятиметься в райцентри пошта, газети, журнали, вантажі. Населення обслужуватиметься авіаційною швидкою медичною допомогою.

Тепер іде діяльна підготовка до відкриття навігації. Аеродроми і порти обладновуються навігаційною апаратурою. Провадиться ремонт приміщень аеровокзалів.

На лижі!

Повсякденним піклуванням партії, уряду, мудрого Сталіна - кращого друга радянських фізкультурників, спорт в нашій країні набрав нечуваного розмаху. Новий, затверджений Раднаркомом СРСР, комплекс норм на значок ГТО сприятиме ще більшим успіхам радянської фізичної культури.

В нових нормах особливу увагу приділяється лижному спортові, бо він має колосальне військово-прикладне значення, підносить обороноздатність нашої батьківщини; величезне значення мають також лижі для зміцнення здоров'я трудящих.

RSS-материал